onsdag 17. januar 2018

Vinterlagring utendørs etter gjennomgang

Var det noen som snakket om vinterlagring? Dette bildet viser min VW T3 1988 på ekte vinterlagring. Snøen lavet ned i januar og min T3 ble stående nedsnødd. Men det gjør ikke noe for den er jo i orden nå! Og jeg har også muligheter til å måke den fram.


 
I høst og fram til romjula har bilen blitt ryddet skikkelig. Bilen har fått  ny bensinpumpe og nytt bensinfilter. Noen nye deler til shalteren i giroverføringen er også byttet slik at den nå er veldig fin å gire og kjøre med.

Men den viktigste operasjonen de siste månedene knytter seg likevel til elektrisk anlegg og motor. Nytt eksosanlegg er montert slik det skal og ikke sveiset sammen som noen har drevet med en gang.

Blekk rundt motor er pusset og lakkert. Det ble veldig fint. I tillegg har nye motorfester blitt skrudd på og stålstaget under er også pusset og malt. Det ble helt utrolig fint. T3'en brummer som den skal og det virker som om den også bruker mindre drivstoff.

Det var mye jobb og god hjelp å få av folk som har greie på eksos. Samtidig er noen småfeil fikset. Det gjelder feil på lamper i instrumentpanelet. De fleste feil har var knyttet til dårlig jording og dårlig kontakt til 12V både i motorrom og andre steder. Men det ble ordnet. Så nå er alt i orden med T3'en.


Ellers har jeg slitt med dårlig kontakt til jord i ratt-tuta som satt i bilen. Sleperingen var slitt. Men det er ordnet nå med også å pusse kontaktflater. Og ikke minst en annet ratt. er satt på, et originalratt som faktisk er mye bedre å kjøre med enn det som satt i når jeg kjøpte den høsten 2016.


Det er ellers nye felger på gang både til sommer og vinterbruk. Har fått tak i Melber-felger av typen 5-eikers Penta/Ronal-look. Til vinteren igjen må den også få nye dekk. De dekkene som sitter på er gamle - og harde og dermed glatte, særlig baki rumpa!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar