onsdag 29. november 2017

Litt ryddejobb på min 1988 VWbuss T3


Ja, så er T3'en min blitt ryddet litt. Bilen har fått nye eksos. Her var det litt av en jobb der  noen tidligere amatører har sveiset sammen eksosanlegget på en helt utrolig måte. Bolter i 2-1-klumpen som samler fremre og bakre rør fra toppene, var sveiset sammen i boltene!


Mellomrøret var også sveiset fast til bakpotta! I tillegg til noe anna rart. Så det var en veldig omfattende jobb å få dette løsnet og byttet med nytt. Men nå er dette gjort med originale pinnebolter i topper, kobberpasta og kobbermutre "all over". Ny eksos fra Justkampers i England (Ernst) gjør den gode susen. Og for ikke å glemme: Sammenmonteringen av eksosen er gjort etter originale forskrifter, der det er brukt pinnebolter med kobberpasta og kobbermutre i topper.


I samme åndedrett som bytte av eksos, er blekket pusset og lakkert, motorfester byttet (alle 4 er nye), staget under som motorfester og motor sitter på, er pusset og malt. Samtidig er bensinpumpa og bensinfilteret byttet ut og  jordingspunktene i motoren er gått over. Det er også montert nye lokk med pakninger på ventilhuset.


Det er også gjort en liten oljejobb under mens den har stått på bukk. Så nå kan den kjøres med en stund og tåler sikkert en EU-kontroll også.


Nå skal den snart fyres opp igjen! Det blir spennende å høre motorlyden nå. Jeg tror den vil gå knall! Bildet under viser litt av bakre hjulhus på høyre side. bilen har praktisk talt ikke rust! Den skal etter hvert påspanderes rustbehandling. Men ikke foreløpig, til våren?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar