fredag 20. mai 2011

Interessante originaldokumenter til min Wesfalia-T3

Ja, så har jeg da fått litt tid til å titte litt på originaldokumentene som fulgte med min Westfalia Club Joker 1. Her er det mye spennende lesning for de som er interessert. Egentlig burde jeg ha hatt en scanner - for her er det mye for noen og enhver i VW-bussmiljøet, dvs. bilder og sånt! På bildet under har bilen fått nye (vakre) Carat-felger. Det er jo pent, det!Bilen ble levert ny fra Bil & Maskin AS i Stavanger med en Grundig stereo WKC 1800. Den er senere bytter ut med en CD-spiller og radio på 45 watt som er noe for mye for høyttalerne merker jeg.


Bilen ble originalt levert med hengerfeste, 4 ekstra stålfelger, toalett med original Westfalia-kasse bak passasjersetet, myggnetting til bakdør og skyvedøra og fullt sett med gardiner rundt hele. Bilens farge er "Flashsølvmetallic" med gråstripet hevetak. Servo, selvsagt.


Det er tydelig at eier har vurdert flere alternativer før han bestemte seg. Blant annet ble en Trufa vurdert.


Det som fulgte med bilen fra ny var følgende (priser i parantes):


Club Joker 1 - pris kroner 259.930112 hk motor - pris kroner 12420Automatkasse - kroner 6.730Servostyring - kroner 7.620Metallic lakk - kroner 7.560Metallic lakk på hevetak - kroner 2900Toalett med tilbehør - kroner 2.932Takbøyler/kajakk - kroner 2.9324 ekstra felger i stål - kroner 1.469Tilhengerfeste - kroner 2.200Stereo med kasett - kroner 3.063Høytttalere bak - kroner 500Myggnetting bakdør - kroner 635Myggnetting skyvedør - kroner 820Myggnetting luftevindu - kroner 370Avdelingsgardiner - kroner 780Sentrallås - kroner 2.700


Totalt pris for bilen: 312.464


Dissse prisene er egentlig veldig interessante. Noe virker dyrt, annet rimeligere. Men å få bilen med 112 hk motor i stedet for diesel mot et pristillegg på over 12.000 kroner, virker litt vel i overkant. Men ok, la nå det være med det!


Det var altså en grunnmodell fra Westfalia, som kalles Mosaik, som ikke ble valgt av min tidligere eier. Den hadde enklere seter og litt mindre utstyr. Den utgaven hette bare Joker, mens den jeg har heter Club Joker 1 og har bedre seter og mer utstyr.


Jeg sitter med originalbrosjyrer fra Westfalia på både norsk og tysk og trenger vel en scanner for å legge noe av dette ut, så dere får se det. Veldig interessant!


Det er også merkelig at min bil har noen spesialopsjoner som ikke finnes noe annet sted enn på CL/GL-utgaver. Westfalia hadde tydeligvis noen spesialkombinasjoner som deres busser ble utstyrt med før Westfalia monterte resten på egen fabrikk. Enkelte ting fantes bare på CL/GL- versjoner. Dette skal jeg komme tilbake til etterhvert.


Det får holde for denne gangen.


Fin bil!!!!!

1 kommentar: